Bröllopsfotograf Stockholm

Jag är verksam som bröllopsfotograf i Stockholm men fotograferar även bröllop i andra delar av landet. Som bröllopsfotograf vill jag skapa vackra, moderna och naturliga bilder. Jag vill gärna dokumentera Er bröllopsdag i fotoreportagestil för att berätta om Er stora dag. Med mina bröllopsbilder vill jag försöka förmedla känslan av hur det var på just Er bröllopsdag! Här kan Ni läsa mer om hur jag jobbar med bröllopsfotografering, där ni också kan se min portfolio av bröllopsbilder.

 

 

Det här är min kombinerade hemsida och blogg, där Ni kan se bilder från mina olika uppdrag. Det finns även information för Er som vill veta mer om mig, mina priser eller varför inte skriva i min gästbok? Jag har många bilder i min portfolio och hoppas Ni vill kontakta mig för en fotografering!

 

 

Jag är inte bara verksam som bröllopsfotograf i Stockholm, utan tycker det är lika kul att fotografera barn, porträtt, student, företag, event och förskolor. Även om jag fotograferar det mesta på plats så har jag även en egen studio i Trångsund-Skogås, Stockholm. Jag har även en mobil studio om det skulle behövas. Vi väljer det som passar bäst för ändamålet!


Bli ett Fan på Facebook och följ Fotograf Jonas Elofsson!

Wedding photographer Stockholm

I am a wedding photographer based in Stockholm, Sweden but I also photograph weddings in other parts of our country. As a wedding photographer, I want to create beautiful, modern and natural pictures. I would like to document Your wedding day in a photojournalistic way - to tell the story of Your Big Day! With my wedding pictures I'll try to communicate the sense and touch of Your wedding day! You can read more about how I work with wedding photography and view my portfolio.

Senaste inlägg PÅ FOTOBLOGGEN

2010

En lucka är en lucka är en lucka....och det blev av olika anledningar just en stor lucka i min julkalender.... men alla bilder kommer ut förr eller senare!

 

Så jag (& min familj) önskar alla kunder, läsare av bloggen/FB och alla ni andra en riktigt

God Jul & Gott Nytt År!

 

Christmas Card goes social media....

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

2010 var mitt första riktiga år som fotograf och kunduppdragen har ökat under hela året, vilket är kul så klart! Ibland kan man dock komma in i faser då man riskerar att bli lite mätt på fotograferandet.  Det är då gäller det att hitta ny inspiration och fortsätta fotografera, för att ta sig vidare och utvecklas. Ett sätt för mig är att foto mina fantastiska barn, som får stå ut med att pappa fotograferar mycket. Och ibland blir det extra mycket. Som vid det här tillfället i somras på Sjöängen i Trångsund. Jag hade anlitat Juliana Wiklund, en fantastisk fotograf och härlig inspiratör, för att hon skulle dela med sig av lite tricks & treats när man fotograferar. Och det här är några av mina egna bilder därifrån den dagen. Och jag har massor....

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Visa hela inlägget »

Det här var ett av mina kortaste bröllopsuppdrag i år, med fotografering av vigseln och gratulationerna efteråt. Marinas & Daniels oktoberbröllop hölls i Allhelgonakyrkan i Hägersten och det var en sån där klar och kall höstdag, med härligt ljus på eftermiddagen. Jag tycker om motljusbilder och det blev några sådana här... Och några på deras fotogenique son!

 

Jag försöker alltid utvecklas som fotograf och detta bröllop bestämde jag mig för att fotografera helt & hållet med manuella inställningar, vilket gick alldeles utmärkt och dessutom skapade en känsla av mer kontroll.

 

Jag önskar Marina & Daniel ett Stort Lycka Till!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Visa hela inlägget »

Att dokumentera & fotografera sin graviditet är oerhört värdefullt. En gravid kvinna är inte bara ett vackert motiv, utan även för mig en symbol för liv, eller snarare kontinuiteten i livet och framtidens möjligheter.

 

Jag har gjort en hel del gravidfotograferingar i år, och ganska många av dessa är i min studio. Men jag gör gärna fotograferingar på andra ställen också. Som i det här fallet, när jag träffade Emma & Jung för gravidfotografering i ett somrigt Vitabergsparken i Stockholm.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Malin ringde mig i slutet av sommaren och ville gärna boka in en familjefotografering. Sagt och gjort så träffades vi i slutet av september vid en badplats vid Drevviken, ganska nära där jag bor för övrigt. Malin har en härlig familj och det var många härliga skratt under vår tid tillsammans. Här är några av bilderna från det tillfället!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

I slutet av sommaren gjorde jag en gravidfotografering med Michaela & Nils i min studio, som du kan se i ett tidigare inlägg på bloggen. Och i början av hösten kom Vincent till världen! Och vi tog lite nya bilder i studion när Vincent var ett par veckor gammal. Här är några av de bilderna som de beställde, som jag sen har valt att göra om till svartvitt. Förutom att fotografera i min studio, så gör jag även bebisfotografering på plats hemma hos Er eller på annan plats.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

"Av (trä)städer jag känner i världen, är du den som fått allt."  Jag vill dela med mig av några bilder från mitt sommarbesök i min hemstad Eksjö i Småland. Det var här jag växte upp och spenderade mina första 18 år i livet.

 

De flesta känner till Eksjö som trästaden eller regementstaden. Eller kanske "Sveriges tråkigaste stad" som Expressen korade Eksjö till på 80-talet. Eller kanske som Dagens Industri skrev för ett par månader sen: "Trästaden Eksjö är känd som en sömnig idyll på småländska höglandet - ungefär som Skansen fast på riktigt."

 

Men Eksjö är bättre än Skansen. Jag var där en urtypisk Eksjölördag med Hemvärnets musikkår som marscherar och spelar på torget. Husarer, folkliv, Krusagården, gågatan och en obligatorisk fika på Lennarts Konditori.

 

Normat sett fotograferar jag bröllop i eller runt Stockholm, men det vore riktigt kul att få göra det i Eksjö, i omgivningarna runt Gamla Stan. Så för er som är intresserade så går det bra att anlita mig för ett bröllop i Eksjö - jag tar inget extra för resan tor! En tidig julklapp således. :-)

 

Här är min hyllning till Eksjö. En alldeles vanlig lördag mitt i sommaren.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Visa hela inlägget »

Bröllopssäsongen vill inte riktigt ta slut i år, vilket förstås är väldigt kul! Jag har ytterligare fem härliga bröllop att visa bilder ifrån, varav två nu i december. Här är några smakprov från Agnieszka och Patriks bröllop i höst med porträttbilder runt Stadshuset, där vigseln ägde rum. Det var en mycket fin höstdag med mycket sol! Efter vigseln följde jag med bröllopsgästerna på en härlig båttur runt Kungsholmen och det är inte ofta som jag ser vårt vackra Stockholm från vattensidan. Rekommenderas starkt! Båtturen avslutades på Långholmen, där bröllopsmiddagen hölls.

 

Jag önskar Agnieszka och Patrik ett stort Lycka Till!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Årets Julkalender är här! När jag satt och listade alla de olika fotosessioner som jag har haft i höst men ännu inte har publicerat, så blev listan ganska lång. Den blev så lång att jag kom på idén att publicera en ny session om dagen fram till julafton – dvs en alldeles egen julkalender! Jag har en handfull bröllop, barn- & gravidfoto och modellsessioner att publicera. Fotografering är roligt och jag fotar ju såklart även en del annat förutom mina kunduppdrag! Och jag tänkte börja med en sådan bildserie idag.

 

Mitt i den tidiga, kalla och härliga vintern så tänkte jag visa några bilder från sensommaren. Jag följde med min yngste son (polisen) och en av hans kusiner på en liten upptäcktsfärd i området där vi bor. De spanade bland annat efter polisbil – som faktiskt dök upp! Och de är nästan alltid är så snälla och gosiga med varandra. Faktiskt. Men det är förstås en del bus också, polisuniformen bedrar...

 

Bedårande barn av sin tid.

Redan vid ett vägskäl i livet? :-)
Redan vid ett vägskäl i livet? :-)
Spaning efter polisbil
Spaning efter polisbil

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

För er som vill se Linda Thelenius (fd Rosing) "privata" bröllopsfilm och se en bröllopsfotograf (jag) jobba runt i kulisserna, så finns det 13 min film här:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Here are some pictures from one my recent autumn weddings!

 

Nelida (from Mexico) and Martin planned an outdoor ceremony at Vaxholms Kastell. Unfortunately, the rain pour down.... So the planned portrait session and ceremony moved indoors, into the dark & beautiful castle! However, there was a moment with dry weather just after the ceremony, so we rushed out and took a few pictures outdoors as well. Nelidag had a fantastic veil - a favourite detail for most photographers - including me. And sombreros of course.... I guess I have to find my sombrero from my Mexico trip ten years ago! :-)

 

Nelida and Martins Wedding Day was very beautiful and I wish them all the luck in the future! 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Här är några bilder från ett av mina bröllop i höst! Onekligen i en ovanlig men spännande miljö för vigsel och fotografering - på en bildemontering! Det är här bilarna hamnar som t.ex. har krockat eller brunnit och cirka 3000 bilar demonteras här varje år.

 

C&N hade en naturlig koppling till denna plats och vigseln hölls en härligt solig dag! Jag önskar C&N lycka till och skickar även med "Gammal kärlek rostar aldrig"....!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Modell: Cecilia J

Makeupartist: Cecilia J

Photography by Jonas

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Here are some pictures from one of my beautiful September weddings, with Eleanor from Singapore and Mika from Sweden. They got married in Österhaninge Church and held their dinner at Årsta Slott . We were lucky with the portrait session with mainly dry weather. However, during the ceremony the rain was pouring down and they stayed indoors during the congratulation part, with - in a photographer point of view - poor light. For sure, Eleanor & Mika were so happy and relieved after the ceremony, which obviously can be seen in the picture below.... I wish Eleanor & Mika good luck and all the best in the future! 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Model: Jessica Jelvin & Lisa Fimmerstad

Make Up Artist: Paula V

Photography by Jonas

 

First session published here!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Sista dagen och fantastiska bildspel av alla deltagare. ”Se flygplanet!” var också ett genomgående mantra från Paul hela kursen. Med det menar han att det är otroligt viktigt att behålla nyfikenheten som en treåring har, ”Titta, ett flygplan”. Det är viktigt att inte sluta se!

 

Paul avslutade med att visa ett par egna bildspel, allt från clowner på barncancersjukhusen till Haiti. Många gripande människoöden och det blev alldeles tyst när bildspelen slocknade och workshopen var slut. Så mycket intryck att ta in från denna fantastiska workshop! En underbar vecka som förhoppningsvis sätter sina spår i mitt fotograferande framöver! Tre fraser som jag tar med mig från Paul denna veckan: ”Skapa presens”, ”Se flygplanet” och ”Sätt miljön”. 

 

Jag knallade runt stan en sista gång och var bland annat uppe på berget där flera anläggningar från OS 1992 är. Jag hittade många fina miljöer på vägen, några blandade bilder därifrån:

Visa hela inlägget »

Förutom sedvanlig diskussion (som vi ägnar flera timmar åt varje dag ) kring alla deltagares bilder från gårdagens uppdrag, så var temat etik inom fotografering. Paul ställde frågor av typen ”Kan man fotografera när någon begår självmord?” som vi sedan diskuterade. Viktiga frågor och inga lätta diskussioner och inga givna svar. Paul har ett stort patos och empati, vilket också präglar många av hans bilder. Fotografi är mänskliga möten. Och återigen så är det naturligt att ställa sig frågan: Varför fotograferar just jag? Vad är det som driver? Som sista uppdrag skulle vi sätta ihop ett eget bildspel på temat ”Mitt Barcelona”, med våra bilder som vi tagit hittills i Barcelona och kanske några nya. Jag lägger inte ut hela bildspelet här då flesta som jag tidigare visat ingår men här är några extra som jag tog idag:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Idag har vi pratat mycket om komposition och vad som gör en bild intressant. Inspirerats av bilder av andra fotografer och målningar. Och sett ännu mer av Pauls bilder som verkligen berör.  Citat Paul (tror jag) ”det man inte ser i en bild är oändligt mycket viktigare än det man faktiskt ser. ”  Och de två viktigaste egenskaperna som väcker vårt intresse och nyfikenhet – spänning & rörelse. Temat för dagens uppdrag: Kvarteret. Med friheten att fylla det med våra egna idéer. Några av mina bilder nedan.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Efter diskussionen kring massor av fantastiska bilder från kursdeltagare och Paul, fick vi dagens tema: Ledighet. Det här blev mitt bidrag på Spaniens nationaldag btw. Bilderna är klickbara och förutom att fotografera skall vi även leverera bildtexter, vilket är otroligt nyttigt att göra! En annan viktig läxa var att alltid ha koll på sin omgivning när man fotar.... Jag hade bara en 50mm-lins på kameran och ville komma lite närmare surfarna... och så även vågorna...så jag blev översköljd nästan upp till knäna....  Men kameran klarade sig! :-)

Tema: Ledighet

Brädan är riggad för ännu ett vågspel vid Barcelonas stränder. Det är fjärde dagen i rad som Antonio och Lois surfar längs Kataloniens stränder. De är båda födda och uppvuxna i Barcelona och njuter av den förlängda helgen med Nationaldag och klämdag. Idag har turen hamnat på stranden Barceloneta.
Den bästa säsongen för surfing i Barcelona har precis börjat med höststormarna och fortsätter ofta till mars. - Jag surfar för att det är kul och gillar att utmana naturen, säger Antonio. Nästan som en matador men i vattnet, skämtar han vidare.
Endast 15 minuter med buss eller cykel från Ramblan rullar surfvågorna in på Barcelonetas stränder. Det är få städer av Barcelonas storlek som kan avnjuta lyxen av stora vågor som rullar in ett långt stenkast från centrum.
- Surfing är ingen sport, det är en livstil, säger amerikanska Mike skrattande och menar att det är en sliten fras inom surfingvärlden. Mike är på besök i Barcelona för första gången och har redan surfat i flera dagar.
Idyllen med storstadssurfing är hotad och dagarna kan vara räknade för vågsurfarna längs Barcelonas stränder. Redan idag har Barcelona problem med erosion av stränderna, i kölvattnet av alla anläggningar som byggdes vid och delvis på vattnet vid OS 1992. Barcelona stad har långt gångna planer på att förändra strukturen under vattenytan och avleda de stora vattenströmmarna som når stränderna.
Lois är bekymrad över stadsförvaltarnas förslag kring blockering av vattenströmmarna. Han stödjer tillsammans med över 500 medlemmar initiativet SOS Surf BCN, som föreslagit en egen lösning med artificiella rev som huvudingrediens.
Vinden och vågorna skruvades upp rejält sent på eftermiddagen och polisen försökte febrilt kalla in alla surfare till stranden.
"Det blir rapport på det här" sa polisen buttert på spanska. Eller nåt. :-)

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Bra start på kursen och Paul Hansen är oerhört intressant att lyssna på. Paul blev förresten så sent som i år vald till världens bästa pressfotograf! Vi la många timmar på att diskutera varandras bilder som vi skickat in innan kursen började och Paul avslutade med att visa ett antal av sina fantastiska bilder. Och inte minst diskutera den viktiga frågan: Varför fotograferar just du? Jag återkommer på den punkten men en liten diskussion.

 

De flesta deltagarna jobbar som fotografer på ett eller annat sätt. Underbart att bara sitta & diskutera bilder en hel dag med intresserade & duktiga människor! Vi avslutade med en gemensam lunch. En spansk lunch vill säga så timmarna drog iväg och det blev nästan lie ont om tid, åtminstone med dagsljus, för dagens två fotouppdrag: Personporträtt & Gatuliv. Jag spenderade många timmar på stan och det var inte helt lätt att jobba utifrån ett tema. Ångest. Skall redigera mina bilder senare ikväll/inatt...

 

Förutom att jag är i minoritet utan mustasch så har ni en bild på Paul (närmast nedan) och några av kursdeltagarna samt miljön där vi har kursen: 

Maria Agrell (svart tröja i mitten) bor i Barcelona och skriver bland annat bloggen Barcelona-Stockholm. Kolla in lite av hennes bilder från kursen!

Christian (inte Glenn) från Göteborg har lite ångest (?) inför dagens bildtema "Ledighet".

Granne med kurslokalen:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Äntligen framme på hotellrummet efter lite virrvägar i Barcelona... lokalsinne är inte min bästa gren. Jag har jobbat dag & natt för att hinna få ut så mycket bilder som möjligt till olika kunder och hoppas ni - få - som ännu inte har fått era bilder, har tålamod någon vecka till. 

 

Jag är i Barcelona för att deltaga i Fotoworkshopen med Paul Hansen i Barcelona. Temat är ""FOTOJOURNALISTIK UR ETT ANNAT PERSPEKTIV""  dvs dokumentärfotografi. Det skall bli otroligt spännande att deltaga och få lyssna på Paul Hansen & alla kurskamrater. 

 

Hyggligt väder i Barcelona, får se om jag får användning av poolen på min hotellterass:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

För lite drygt en månad sedan så gjorde jag en gravidfotografering i studion med Michaela & Nils. Här är ett par av de bilderna som de sedan beställde förstoringar av. Och i onsdags fick jag äran att fotografera deras lilla nyfödda kille, även det i studion. Jag gör självklart även gravidfotografering på andra platser, till exempel hemma hos er eller i annan miljö om så önskas.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Model: Jessica Jelvin & Lisa Fimmerstad

Make Up Artist: Paula V

Photography by Jonas

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Linda Thelenius (former Rosing) and Peter Thelenius wedding that I photographed in Djursholms Kapell and Villa Pauli, is featured in an article in the latest issue of Bröllopsguiden. My first photos published in a magazine!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Nu har säsongen för studiofotografering satt igång på allvar! Jag har redan gjort ett par gravidfotograferingar i augusti/september och har ett antal olika studiosessioner bokade i höst men det finns givetvis utrymme för mycket mer! Så hör av er om ni vill hitta på något kul i studion, fota den käresta, barnen eller varför inte fixa snygga bilder till din CV eller företagspresentation?

 

Bilderna nedan är från en session i våras med Cecilia, där vi ville ha lite tuffare fitnessbilder med boxningstema (hittade dock inte de riktiga boxningshandskarna). Det blev mycket hårdare retuschering än normalt, med mycket kontrast och svärta för att ge lite mer tuff känsla. En annan variant av denna session finns på Modellbilder.se, om ni vill se.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Yet another beautiful love story; this time an Italian-Swedish one! Serena & Peter had a beautiful outdoor wedding with the ceremony held down by the water at Smådalarögård. This love story originated from the classical "mistake" of mixing up Sweden and Switzerland.... Things happen for a reason.

 

I quote our Swedish pro soccer player Johnny Ekström, when he moved to Empoli 1996 (my free transaltion):  ”I don’t know Italian at all, I don’t even know the name for spaghetti.”.  :-)  But I know one word: Amore. Like this:

Please leave a comment:

Visa hela inlägget »

Man meets woman. Woman plays hard to get.  They end up getting married. Isn't it always the same old line! :-)

 

The story about Swedish Anna and American Joseph is a true love story across borders. And as a matter of fact, a majority of my wedding couples this season are not having Swedish as their native language (either the bride or the groom). Globalisation in a nutshell! ;-)

 

The beautiful cermony at Carlshälls Gård also had a lot of recognition and special moments for me, as the registrar Bi Dahlborg also ran my own wedding three years ago!

 

I send my congratulations to Anna & Joseph and wish them all the luck in the future! And many thanks to Gisela Gatenheim for helping me out during the day.

Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Varmt. Vackert. Vansinnigt roligt!

 

Marilla & Janne prickade in sin bröllopsdag på en av augusti månads varmaste dagar. Kanske var det den sista sommardagen. Och det var en väldigt rolig dag med många skratt och härliga bilder. Vi träffades för porträttbilder i Marabouparken (tillsammans med alla barnfamiljer som ville svalka sig i hettan...), följt av vigsel i Duvbo kyrka och limousine till Kärsögården (via Drottningholm). Tack till Karin som assisterade mig under dagen.

 

Jag önskar Marilla & Janne ett Stort Lycka Till!

Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Tre av mina bilder från Linda Rosings bröllop kommer publiceras i nästa nummer (7 sept) av magasinet Bröllopsguiden! Och jag gjorde även denna annons som också kommer i tidningen.

Bröllopsfotograf Stockholm

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Här kommer bilder från Linda Rosing (numer Linda Thelenius) & Peter Thelenius bröllop i slutet av juli! Lite längre ner i denna post så finns ett bildspel med fler bilder. Håll utikik här på bloggen - det kommer fler bilder från Linda & Peters bröllop!

Bröllopsfotograf Stockholm

Första dagen med regn efter mer än 40 dagar i rad utan regn... Och regnet tilltog hela tiden, men vad gjorde väl det? Det blev ett mycket fint och stämningsfullt bröllop! Som bröllopsfotograf fanns det lite extra utmaningar; dels det ymniga regnandet men även lite "konkurrerande" fotografer i omgivningen så i princip alla bilder är tagna mer eller mindre inomhus.

Bröllopsfotograf Stockholm

Jag träffade Linda (och hennes barn) hos sin frisör Bobby Oduncu, där hon gjorde sminkning och håruppsättning. Linda blev sedan fru Thelenius under en fin ceremoni i Djursholms kapell. Limousine till vackra Villa Pauli i Djursholm där bröllopsmiddagen hölls med många fina och rörande tal, bla av alla barnen! En läcker bröllopstårta, dans och fest tog sedan vid.

Bröllopsklänning
Bröllopsklänning

Jag vill tacka Linda & Peter för att jag fick dela och dokumentera deras bröllopsdag och önskar dem ett Stort Lycka Till!

 

Håll utikik här på bloggen - det kommer fler bilder från Linda & Peters bröllop inom kort!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

 

Bli ett Fan av Fotograf Jonas Elofsson på Facebook och vinn en porträttfotografering i Stockholmsområdet!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Bilder från förra helgens pre-shot inför lördagens bröllopsfotografering! I alla mina paket ingår en "pre-shot" om paret vill, dvs en parsession där vi lär känna varandra lite mer och tar ett antal bilder i miljön där porträttfotograferingen är planerad. Förhoppningen är att den riktiga porträttfotografering skall bli mer avslappnad och naturlig.

 

I söndags träffade jag M&J och deras två glada barn i Marabouparken i Sundbyberg, så det detta blev nästan lite av en familjefotografering!  Alla hade roligt tillsammans och det blev fina bilder!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Carina ville ha bilder på sin härliga familj och här är några av alla bilder som vi tog nere vid Drevvikens strand!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Igår hade jag det roliga uppdraget (förutom Aftonbladet) att bröllopsfotografera Linda Rosings & Peter Thelenius bröllop i Djursholms Kapell samt fest i Villa Pauli! Det var ett vackert och häftigt bröllop, men bilder kommer jag visa först lite senare! Så håll utkik här på fotobloggen om ni vill se bilder därifrån. Och jag önskar Linda & Peter lycka till i framtiden! 

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

I lördags gifte sig Matilda och Fredrik i Årdala kyrka, som ligger en bit utanför Nyköping. Det var en helt underbar sommardag - dock kanske lite väl varm om man bär frack ;-) ... men vi tog porträttbilder i Nyköping vid hamnen och vid Nyköpingshus. Och Matilda hade en underbar slöja som fick ett härligt sken i solljuset!

 

Jag följde med bröllopsfotografen Juliana Wiklund på Morethanwords och hennes bilder från just detta bröllopet kan du se i hennes fotoblogg.

Bröllopsfotograf Nyköping Årdala kyrka

Och bildspel från bröllopsdagen...

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Jag hade en mycket rolig dag i lördags då jag och min assistent fotograferade Hanna & Peters bröllop! Vi började med en porträttsession vid Smådalarögård för att sen ha en rejält guppig - och minnesvärd - båttur till idylliska Utö med brudföljet och musikerna. Gästerna anlände med en större båt till en mycket vacker och finstämd vigsel i Utö kyrka. Sen följde båtresa tillbaka för alla gäster och musik & mingel på båten och Smådalarögård, där middagen sedan hölls. All night long....

 

Och framåt sensommaren väntar en liten jolle...."jollrande efter på släp" (Robert Broberg)

 

Tack för att jag fick vara med på Er stora dag och ett Stort Lycka Till önskar jag Hanna & Peter!

 

Att fotografera handlar om att kommunicera, åtminstone att försöka kommunicera och förmedla känslor. Det blev många bilder och här är min story av Hanna & Peters underbara bröllopsdag!

 

Ps. För er som planerar bröllop ger detta bildomfång en god uppfattning om innehållet i mitt paket "Porträtt, Vigsel & Mingel".

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.
Visa hela inlägget »

Det var en fantastiskt fin försommardag i lördags och jag hade förmånen att få följa med Juliana Wiklund och assistera henne på Kitty & Kalles bröllopsdag i Söderköping i lördags. Ett stort lycka till önskar jag detta härliga bröllopspar! Här är några av mina bilder!

Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm
Bröllopsfotograf Stockholm

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Ytterligare några barnbilder från studion, här med lite mer rekvisita! :-)

(Alla bilder är klickbara.)

 

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Här kommer bilder från Kerstin & Gunnars bröllop! Kerstin var klädd i en mycket vacker blå samisk bröllopskolt och Gunnar var lika elegant klädd! De gifte sig i Drottningholms kapell och vi gjorde förstås porträttsessionen i de härliga omgivningarna till Drottningholm. Det blev en solig & mycket fin dag, där brudparet lämnade kyrkan med häst och vagn och alla gäster tog sig vidare med buss till bröllopsfesten! Lycka till Kerstin & Gunnar!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Jag var på konsert igårkväll med Backyard Babies och konsertfotade för första gången. Jag såg det som en övning i att försöka vara kreativ på ett begränsat utrymme och under dåliga ljusförhållanden, samt öva lite på tajmingen. Det var riktigt bra drag och lite extra kul att det var Backyard Babies, som grundades i (Nässjö) närheten av mina hemtrakter (Eksjö). Bilderna nedan blev nästan en stilstudie av sångaren & elgitarristen Anders Svensson, alias "Dregen". Och egentligen behöver man ännu större och mer ljusstarka teleobjektiv än vad jag har, men jag fotar sällan konsert eller sport så det är inget akut behov.

 

(Bilderna är klickbara.)

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Ytterligare en sneak preview från en av studiosessionerna i onsdags, denna med Audrey Hepburn-tema...

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Jag hade besök av Richa och Yamou från Stockholmsgruppen, som behövde nya bilder till portfolion. Vi gjorde ett antal sessioner med olika kläder och ljussättning. Här är ett första smakprov med Yamou:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

I lördags gifte sig Mike & Lisa i Seglora kyrka på Skansen med bröllopsmiddag på Gustavianska våningen, Solliden. Det var regn i luften och ett försenat brudpar (tack vare strul med taxi) gjorde att vi inte hann med någon porträttsession innan vigseln. Men vi fick en kort stund i kyrkan efter vigseln och det löste sig och blev en fantastisk dag! Bröllopsdagen blir lätt kaotisk, om inte annat känslomässigt! Och detta var min första bröllopsfotografering med min nya kamera - och vi fattade tycke för varandra direkt. Seglora Kyrka är en mycket mörk kyrka ur en fotografs synvinkel men mycket vacker som besökare!

 

Grattis Mike & Lisa till äktenskapet och varma gratulationer. Hoppas ni hade en toppendag! :-)

 

Alla bilder är klickbara!

En ögonblicksbild precis innan brudparet springer ut på kyrktrappan och tar emot gästernas gratulationer!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Och här är sista delen från gravidfotograferingen i min studio i Stockholm med M&D, med några siluettbilder och symbolbilder.

 

(Glöm inte att alla bilder är klickbara!)

Du kan ändra denna text. Håll muspekaren över texten och klicka på knappen "Ändra text" som dyker upp. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Här är några av mina bilder från dagens Workshop "Bröllopsfotografering med TTL-blixt" med TriCoast Photography. En mycket kul och inspirerande dag med Mike och Cody! Ljussättning med enbart en "vanlig" extern blixt (Nikon SB-900).

 

(Bilderna är klickbara.)

Visa hela inlägget »

Jag har ett antal barnfotograferingar i studion som jag tänkte visa delar av här på fotobloggen. Just vid barnfotografering i studio så tycker jag att det blir ett skönt ljus med supervit bakgrund och lite lätt softat i efterbehandlingen. Det kallas High Key porträtt, dvs bilder som i första hand utgörs av ljusa toner och färger.  Jag tycker det förmedlar en underbar känsla av "tidlöshet" och intryck av ett änglalikt skimmer.

 

(Glöm inte att bilderna är klickbara!)

Visa hela inlägget »

Här kommer ytterligare ett antal bilder från gravidfotograferingen i min studio med M&D i förra veckan. I just denna serie är fokus mer på kvinnan, graviditeten och magen.

 

(Glöm inte att alla bilder är klickbara!)

Visa hela inlägget »

Att dokumentera & fotografera sin graviditet är oerhört värdefullt. En gravid kvinna är ett av de vackraste motiv jag vet och för mig en symbol för liv, eller snarare kontinuiteten i livet och framtidens möjligheter. 

 

I förra veckan hade jag förmånen att få fotografera M & D i min studio. Vi hade riktigt roligt i studion och lät kreativiteten flöda. Det blev många fina bilder och jag kommer publicera dem här på fotobloggen i olika grupperingar.  Min förhoppning är att genom bilderna förmedla min känsla för graviditet och föräldrarna. Tack till M & D som låter mig publicera bilderna här.

 

(Glöm inte att alla bilder är klickbara!)

Visa hela inlägget »

Här är de färdiga bilderna från den roliga studiosessionen med duktiga Michaela. Den här sessionen är även publicerad på Modellbilder.se.

 

Jag och Michaela samt en MUA (Make Up Artist) hade planerat en modesession i min studio men MUA:n blev sjuk, så planerna förändrades. Det blev en mer klassisk glamorös touch á la skådespelare 50-tal istället. Inte helt olikt Isabella Rossellini i vissa poser tycker jag. Vi saknade dock cigaretthållare. ;-)

 
Jag har gjort lite lätt retusch, softning och lagt på en varmtonad svartvit-konverting. Vid ljussättningen i studion använde jag en Beautydish samt två strip lights.

 

Bild två är min favorit!

Visa hela inlägget »

Nu finns Fotograf Jonas Elofsson även på Facebook. Bli ett Fan du också genom att klicka på "Fotograf Jonas Elofsson" nedan!

 

Visa hela inlägget »

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

Ni kan även följa mig på Twitter:

Fotograf_JonasE