Fotoworkshop med Paul Hansen i Barcelona - Day 2

Efter diskussionen kring massor av fantastiska bilder från kursdeltagare och Paul, fick vi dagens tema: Ledighet. Det här blev mitt bidrag på Spaniens nationaldag btw. Bilderna är klickbara och förutom att fotografera skall vi även leverera bildtexter, vilket är otroligt nyttigt att göra! En annan viktig läxa var att alltid ha koll på sin omgivning när man fotar.... Jag hade bara en 50mm-lins på kameran och ville komma lite närmare surfarna... och så även vågorna...så jag blev översköljd nästan upp till knäna....  Men kameran klarade sig! :-)

Tema: Ledighet

Brädan är riggad för ännu ett vågspel vid Barcelonas stränder. Det är fjärde dagen i rad som Antonio och Lois surfar längs Kataloniens stränder. De är båda födda och uppvuxna i Barcelona och njuter av den förlängda helgen med Nationaldag och klämdag. Idag har turen hamnat på stranden Barceloneta.
Den bästa säsongen för surfing i Barcelona har precis börjat med höststormarna och fortsätter ofta till mars. - Jag surfar för att det är kul och gillar att utmana naturen, säger Antonio. Nästan som en matador men i vattnet, skämtar han vidare.
Endast 15 minuter med buss eller cykel från Ramblan rullar surfvågorna in på Barcelonetas stränder. Det är få städer av Barcelonas storlek som kan avnjuta lyxen av stora vågor som rullar in ett långt stenkast från centrum.
- Surfing är ingen sport, det är en livstil, säger amerikanska Mike skrattande och menar att det är en sliten fras inom surfingvärlden. Mike är på besök i Barcelona för första gången och har redan surfat i flera dagar.
Idyllen med storstadssurfing är hotad och dagarna kan vara räknade för vågsurfarna längs Barcelonas stränder. Redan idag har Barcelona problem med erosion av stränderna, i kölvattnet av alla anläggningar som byggdes vid och delvis på vattnet vid OS 1992. Barcelona stad har långt gångna planer på att förändra strukturen under vattenytan och avleda de stora vattenströmmarna som når stränderna.
Lois är bekymrad över stadsförvaltarnas förslag kring blockering av vattenströmmarna. Han stödjer tillsammans med över 500 medlemmar initiativet SOS Surf BCN, som föreslagit en egen lösning med artificiella rev som huvudingrediens.
Vinden och vågorna skruvades upp rejält sent på eftermiddagen och polisen försökte febrilt kalla in alla surfare till stranden.
"Det blir rapport på det här" sa polisen buttert på spanska. Eller nåt. :-)

Kommentera gärna inlägget: