Fotoworkshop med Paul Hansen i Barcelona - Day 1

Bra start på kursen och Paul Hansen är oerhört intressant att lyssna på. Paul blev förresten så sent som i år vald till världens bästa pressfotograf! Vi la många timmar på att diskutera varandras bilder som vi skickat in innan kursen började och Paul avslutade med att visa ett antal av sina fantastiska bilder. Och inte minst diskutera den viktiga frågan: Varför fotograferar just du? Jag återkommer på den punkten men en liten diskussion.

 

De flesta deltagarna jobbar som fotografer på ett eller annat sätt. Underbart att bara sitta & diskutera bilder en hel dag med intresserade & duktiga människor! Vi avslutade med en gemensam lunch. En spansk lunch vill säga så timmarna drog iväg och det blev nästan lie ont om tid, åtminstone med dagsljus, för dagens två fotouppdrag: Personporträtt & Gatuliv. Jag spenderade många timmar på stan och det var inte helt lätt att jobba utifrån ett tema. Ångest. Skall redigera mina bilder senare ikväll/inatt...

 

Förutom att jag är i minoritet utan mustasch så har ni en bild på Paul (närmast nedan) och några av kursdeltagarna samt miljön där vi har kursen: 

Maria Agrell (svart tröja i mitten) bor i Barcelona och skriver bland annat bloggen Barcelona-Stockholm. Kolla in lite av hennes bilder från kursen!

Christian (inte Glenn) från Göteborg har lite ångest (?) inför dagens bildtema "Ledighet".

Granne med kurslokalen:

Kommentera gärna inlägget: