Bröllopsfotograf Stockholm

Jag är verksam som bröllopsfotograf i Stockholm men fotograferar även bröllop i andra delar av landet. Som bröllopsfotograf vill jag skapa vackra, moderna och naturliga bilder. Jag vill gärna dokumentera Er bröllopsdag i fotoreportagestil för att berätta om Er stora dag. Med mina bröllopsbilder vill jag försöka förmedla känslan av hur det var på just Er bröllopsdag! Här kan Ni läsa mer om hur jag jobbar med bröllopsfotografering, där ni också kan se min portfolio av bröllopsbilder.

 

 

Det här är min kombinerade hemsida och blogg, där Ni kan se bilder från mina olika uppdrag. Det finns även information för Er som vill veta mer om mig, mina priser eller varför inte skriva i min gästbok? Jag har många bilder i min portfolio och hoppas Ni vill kontakta mig för en fotografering!

 

 

Jag är inte bara verksam som bröllopsfotograf i Stockholm, utan tycker det är lika kul att fotografera barn, porträtt, student, företag, event och förskolor. Även om jag fotograferar det mesta på plats så har jag även en egen studio i Trångsund-Skogås, Stockholm. Jag har även en mobil studio om det skulle behövas. Vi väljer det som passar bäst för ändamålet!


Bli ett Fan på Facebook och följ Fotograf Jonas Elofsson!

Wedding photographer Stockholm

I am a wedding photographer based in Stockholm, Sweden but I also photograph weddings in other parts of our country. As a wedding photographer, I want to create beautiful, modern and natural pictures. I would like to document Your wedding day in a photojournalistic way - to tell the story of Your Big Day! With my wedding pictures I'll try to communicate the sense and touch of Your wedding day! You can read more about how I work with wedding photography and view my portfolio.

Senaste inlägg PÅ FOTOBLOGGEN

2010 > 10

Here are some pictures from one of my beautiful September weddings, with Eleanor from Singapore and Mika from Sweden. They got married in Österhaninge Church and held their dinner at Årsta Slott . We were lucky with the portrait session with mainly dry weather. However, during the ceremony the rain was pouring down and they stayed indoors during the congratulation part, with - in a photographer point of view - poor light. For sure, Eleanor & Mika were so happy and relieved after the ceremony, which obviously can be seen in the picture below.... I wish Eleanor & Mika good luck and all the best in the future! 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Model: Jessica Jelvin & Lisa Fimmerstad

Make Up Artist: Paula V

Photography by Jonas

 

First session published here!

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Sista dagen och fantastiska bildspel av alla deltagare. ”Se flygplanet!” var också ett genomgående mantra från Paul hela kursen. Med det menar han att det är otroligt viktigt att behålla nyfikenheten som en treåring har, ”Titta, ett flygplan”. Det är viktigt att inte sluta se!

 

Paul avslutade med att visa ett par egna bildspel, allt från clowner på barncancersjukhusen till Haiti. Många gripande människoöden och det blev alldeles tyst när bildspelen slocknade och workshopen var slut. Så mycket intryck att ta in från denna fantastiska workshop! En underbar vecka som förhoppningsvis sätter sina spår i mitt fotograferande framöver! Tre fraser som jag tar med mig från Paul denna veckan: ”Skapa presens”, ”Se flygplanet” och ”Sätt miljön”. 

 

Jag knallade runt stan en sista gång och var bland annat uppe på berget där flera anläggningar från OS 1992 är. Jag hittade många fina miljöer på vägen, några blandade bilder därifrån:

Visa hela inlägget »

Förutom sedvanlig diskussion (som vi ägnar flera timmar åt varje dag ) kring alla deltagares bilder från gårdagens uppdrag, så var temat etik inom fotografering. Paul ställde frågor av typen ”Kan man fotografera när någon begår självmord?” som vi sedan diskuterade. Viktiga frågor och inga lätta diskussioner och inga givna svar. Paul har ett stort patos och empati, vilket också präglar många av hans bilder. Fotografi är mänskliga möten. Och återigen så är det naturligt att ställa sig frågan: Varför fotograferar just jag? Vad är det som driver? Som sista uppdrag skulle vi sätta ihop ett eget bildspel på temat ”Mitt Barcelona”, med våra bilder som vi tagit hittills i Barcelona och kanske några nya. Jag lägger inte ut hela bildspelet här då flesta som jag tidigare visat ingår men här är några extra som jag tog idag:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Idag har vi pratat mycket om komposition och vad som gör en bild intressant. Inspirerats av bilder av andra fotografer och målningar. Och sett ännu mer av Pauls bilder som verkligen berör.  Citat Paul (tror jag) ”det man inte ser i en bild är oändligt mycket viktigare än det man faktiskt ser. ”  Och de två viktigaste egenskaperna som väcker vårt intresse och nyfikenhet – spänning & rörelse. Temat för dagens uppdrag: Kvarteret. Med friheten att fylla det med våra egna idéer. Några av mina bilder nedan.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Efter diskussionen kring massor av fantastiska bilder från kursdeltagare och Paul, fick vi dagens tema: Ledighet. Det här blev mitt bidrag på Spaniens nationaldag btw. Bilderna är klickbara och förutom att fotografera skall vi även leverera bildtexter, vilket är otroligt nyttigt att göra! En annan viktig läxa var att alltid ha koll på sin omgivning när man fotar.... Jag hade bara en 50mm-lins på kameran och ville komma lite närmare surfarna... och så även vågorna...så jag blev översköljd nästan upp till knäna....  Men kameran klarade sig! :-)

Tema: Ledighet

Brädan är riggad för ännu ett vågspel vid Barcelonas stränder. Det är fjärde dagen i rad som Antonio och Lois surfar längs Kataloniens stränder. De är båda födda och uppvuxna i Barcelona och njuter av den förlängda helgen med Nationaldag och klämdag. Idag har turen hamnat på stranden Barceloneta.
Den bästa säsongen för surfing i Barcelona har precis börjat med höststormarna och fortsätter ofta till mars. - Jag surfar för att det är kul och gillar att utmana naturen, säger Antonio. Nästan som en matador men i vattnet, skämtar han vidare.
Endast 15 minuter med buss eller cykel från Ramblan rullar surfvågorna in på Barcelonetas stränder. Det är få städer av Barcelonas storlek som kan avnjuta lyxen av stora vågor som rullar in ett långt stenkast från centrum.
- Surfing är ingen sport, det är en livstil, säger amerikanska Mike skrattande och menar att det är en sliten fras inom surfingvärlden. Mike är på besök i Barcelona för första gången och har redan surfat i flera dagar.
Idyllen med storstadssurfing är hotad och dagarna kan vara räknade för vågsurfarna längs Barcelonas stränder. Redan idag har Barcelona problem med erosion av stränderna, i kölvattnet av alla anläggningar som byggdes vid och delvis på vattnet vid OS 1992. Barcelona stad har långt gångna planer på att förändra strukturen under vattenytan och avleda de stora vattenströmmarna som når stränderna.
Lois är bekymrad över stadsförvaltarnas förslag kring blockering av vattenströmmarna. Han stödjer tillsammans med över 500 medlemmar initiativet SOS Surf BCN, som föreslagit en egen lösning med artificiella rev som huvudingrediens.
Vinden och vågorna skruvades upp rejält sent på eftermiddagen och polisen försökte febrilt kalla in alla surfare till stranden.
"Det blir rapport på det här" sa polisen buttert på spanska. Eller nåt. :-)

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Bra start på kursen och Paul Hansen är oerhört intressant att lyssna på. Paul blev förresten så sent som i år vald till världens bästa pressfotograf! Vi la många timmar på att diskutera varandras bilder som vi skickat in innan kursen började och Paul avslutade med att visa ett antal av sina fantastiska bilder. Och inte minst diskutera den viktiga frågan: Varför fotograferar just du? Jag återkommer på den punkten men en liten diskussion.

 

De flesta deltagarna jobbar som fotografer på ett eller annat sätt. Underbart att bara sitta & diskutera bilder en hel dag med intresserade & duktiga människor! Vi avslutade med en gemensam lunch. En spansk lunch vill säga så timmarna drog iväg och det blev nästan lie ont om tid, åtminstone med dagsljus, för dagens två fotouppdrag: Personporträtt & Gatuliv. Jag spenderade många timmar på stan och det var inte helt lätt att jobba utifrån ett tema. Ångest. Skall redigera mina bilder senare ikväll/inatt...

 

Förutom att jag är i minoritet utan mustasch så har ni en bild på Paul (närmast nedan) och några av kursdeltagarna samt miljön där vi har kursen: 

Maria Agrell (svart tröja i mitten) bor i Barcelona och skriver bland annat bloggen Barcelona-Stockholm. Kolla in lite av hennes bilder från kursen!

Christian (inte Glenn) från Göteborg har lite ångest (?) inför dagens bildtema "Ledighet".

Granne med kurslokalen:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Äntligen framme på hotellrummet efter lite virrvägar i Barcelona... lokalsinne är inte min bästa gren. Jag har jobbat dag & natt för att hinna få ut så mycket bilder som möjligt till olika kunder och hoppas ni - få - som ännu inte har fått era bilder, har tålamod någon vecka till. 

 

Jag är i Barcelona för att deltaga i Fotoworkshopen med Paul Hansen i Barcelona. Temat är ""FOTOJOURNALISTIK UR ETT ANNAT PERSPEKTIV""  dvs dokumentärfotografi. Det skall bli otroligt spännande att deltaga och få lyssna på Paul Hansen & alla kurskamrater. 

 

Hyggligt väder i Barcelona, får se om jag får användning av poolen på min hotellterass:

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

För lite drygt en månad sedan så gjorde jag en gravidfotografering i studion med Michaela & Nils. Här är ett par av de bilderna som de sedan beställde förstoringar av. Och i onsdags fick jag äran att fotografera deras lilla nyfödda kille, även det i studion. Jag gör självklart även gravidfotografering på andra platser, till exempel hemma hos er eller i annan miljö om så önskas.

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Model: Jessica Jelvin & Lisa Fimmerstad

Make Up Artist: Paula V

Photography by Jonas

Kommentera gärna inlägget:

Visa hela inlägget »

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

Ni kan även följa mig på Twitter:

Fotograf_JonasE