Julkalender 2010 Lucka 3: Eksjö i mitt hjärta

"Av (trä)städer jag känner i världen, är du den som fått allt."  Jag vill dela med mig av några bilder från mitt sommarbesök i min hemstad Eksjö i Småland. Det var här jag växte upp och spenderade mina första 18 år i livet.

 

De flesta känner till Eksjö som trästaden eller regementstaden. Eller kanske "Sveriges tråkigaste stad" som Expressen korade Eksjö till på 80-talet. Eller kanske som Dagens Industri skrev för ett par månader sen: "Trästaden Eksjö är känd som en sömnig idyll på småländska höglandet - ungefär som Skansen fast på riktigt."

 

Men Eksjö är bättre än Skansen. Jag var där en urtypisk Eksjölördag med Hemvärnets musikkår som marscherar och spelar på torget. Husarer, folkliv, Krusagården, gågatan och en obligatorisk fika på Lennarts Konditori.

 

Normat sett fotograferar jag bröllop i eller runt Stockholm, men det vore riktigt kul att få göra det i Eksjö, i omgivningarna runt Gamla Stan. Så för er som är intresserade så går det bra att anlita mig för ett bröllop i Eksjö - jag tar inget extra för resan tor! En tidig julklapp således. :-)

 

Här är min hyllning till Eksjö. En alldeles vanlig lördag mitt i sommaren.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv