Photoshoptips: Kontrastrikt porträtt

Jag tänkte även dela med mig av en del tips & tricks i Photohop (samt Bridge, Lightroom) i denna fotobloggen också. Dagens tips kanske redan har ridit förbi "trendkurvan" men här är iallafall ett sätt att efterlikna de kontrastrika porträtt som man kan se ganska ofta nuförtiden.

 

Jag har duplicerat bakgrundslagret två gånger och sedan tagit bort all färg i mellersta lagret (desaturate). Ändra det övre lagrets blandningsläge till Mjukt Ljus (eller Täcka Över). Ev behöver du justera opaciteten för att få önskad effekt. Om ögonen ser konstiga ut så kan man addera en lagermask och måla fram ögonen. Kopiera ned lagermasken till det svartvita lagret (mellanlagret). Slutligen slå ihop alla lager och sen adderar vi lite brus i bilden genom Filter-Lägg till brus (gaussisk, monokrom, mängd ca 10%).

 

Här är ett exempel på före & efter bild med Jens som modell. Här slutresultatet (klickbara) bilder:

Och så här såg bilden ut före:

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln